RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Что делать, если среди вас больной коронавирусом: важные советы

У Всесвітній організації охорони здоров'я роз'яснили, як доглядати за людиною, яка заразилася небезпечним коронавірусом Covid-19.

Відповідні рекомендації ВООЗ було опубліковано в мережі.

Фахівці ВООЗ радять виділити для хворого окрему, добре провітрюваних кімнату або триматися від нього на відстані, як мінімум, 1 метр. Також слід обмежити його пересування по квартирі, видати окремі прибори і посуд, який слід мити кожного разу і після, і перед їжею.

Для догляду бажано визначити одну людину без хронічних захворювань, яка буде контактувати з хворим в масці і рукавичках, а потім мити руки з милом.

Хворий повинен постійно носити маску або прикривати ніс і рот серветками під час кашлю чи чхання, а потім їх відразу викидати.

Все сміття та відходи хворого потрібно утилізувати окремо. Всі поверхні, до яких торкався хворий слід щодня прибирати з миючими засобами і дезінфікувати. Постільну білизну та одяг хворого потрібно прати окремо при температурі 60-90 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український доктор Євген Комаровський дав поради по проведенню часу на карантині й як не підхопити коронавірус COVID-19.