RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Злодії в костюмах санітарів: в Україні розкрили найпопулярніші афери на коронавірусі

В Україні активізувалися нахабні аферисти, вони в костюмах санітарів-дезінфекторів проникають в квартири, а якщо їх не пускають - ламають замки.

Коронавірус вбив 73 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Сегодня".

"Довірливі люди пускають таких злодіїв. Звичайно ж їм пояснюють, що зараз буде проходить дезінфекція особливо небезпечними речовинами. Пропонують вийти з квартири і люди виходять. Звичайно ж, коли вони повертаються, через якийсь час, то виявляють втрату якихось речей, грошей", - розповідає експерт з психологічної безпеки, кіберпсихолог Наталія Бугайова.

Мешканка Кропивницького Людмила Самохіна сама стала свідком того, як невідомі в костюмах санітарів-дезінфекторів просто серед білого дня намагалися зламати замок сусідньої квартири.

"Я йшла додому і на сходовій клітці застала на поверсі злодіїв, які ось так от в відкриту копирсалися в замку в сусідській квартирі. Коли помітили мене, вони швидко втекли", - розповіла вона.

Намагаються заробити на масовій паніці і торговці біодобавками та іншими ліками. Таблетки сумнівного походження видають за ліки від коронавірусу. Киянці Олесі такі пропонували купити за помірні чотириста гривень: "Я відразу подумала, що це шахрайство, не було вказано назви препарату. Не було вказано, яка у нього дія, не було вказано навіть виробника, яка це країна".

Чудодійними ліками заманюють і онлайн. В інтернет-магазинах пропонують сертифіковані препарати для зміцнення імунітету.

Наприклад, біологічно активні добавки, шахраї видають за імуномодулятори та продають в інтернеті такі по 800 гривень за упаковку.

Нагадаємо, що в Україні з'явилися шахраї, які наживаються на загальному занепокоєнні через пандемію коронавірусу.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" - "Чудо-ліки" для лохів: як шахраї заробляють на коронавірусі.