RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коронавірус "стихне", але не через спеку: інфекціоніст озвучив цікавий прогноз

Лікар-інфекціоніст, колишній директор Центру здоров'я Володимир Курпіта прогнозує, що в найближчі місяці кількість інфікованих коронавірусом в світі почне зменшуватися, але не через карантин, а через "природню хвилю самої епідемії".

Коронавірусом заражені понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Oбозреватель".

За словами вірусолога, це означає, що в першу чергу вірусом заразилися найбільш чутливі групи населення, а тепер ця тенденція починає послаблюватися.

"У найближчі місяці кількість інфікованих зменшиться, але не через карантин. Він впливає на розтягнення періоду самого зараження вірусом, а не на загальну кількість інфікованих. Піка поки не досягнуто, але в окремих країнах дійсно зменшується кількість нових випадків. Подібну картину будуть переживати всі країни десь через 2-2,5 місяці після початку реєстрації перших випадків. Це скоріше природний хід хвилі епідемії, коли в основному заражаються найбільш чутливі групи населення", - пояснив лікар.

За його словами, поки що рано говорити про те, що вірус зменшує свою агресивність або зменшується його заразність.

"На жаль, порадувати поки нікого не можу. Геном вірусу постійно оновлюється, розшифровка йде щотижня. Однак літо стане етапом перепочинку, бо люди не так часто збираються разом. Чисте повітря, сонце, вітер - все це зменшить поширення вірусу на якийсь час", - підсумував Курпіта.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчений розповів, скільки можуть тривати епідемія коронавірусу і карантин в Україні.