RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Як вижити, якщо закінчуються гроші: поради для тих, по кому "вдарив" карантин

У мережі дали поради, як вижити під час карантину тим, хто втратив роботу і не має достатніх заощаджень.

Своїм досвідом у Facebook поділилася Ольга Гуцал.

"Я знаю, що таке, коли немає грошей. Зовсім. Мені довелося проживати різні періоди і в своєму житті і в житті країни", - пише вона.

Далі жінка дає практичні поради тим, хто потрапив у скрутне становище у зв'язку з карантином.

"Всі гроші, які у вас є - порахуйте уважно. Пошукайте заначки, згадайте - де відкладено на щось і т д ... Порахували? Відкладіть 20%. Зовсім. Сховайте. Це насправді НЗ (транспорт, ліки, телефон). Насправді недоторканний запас", - радить вона.

Решту грошей треба розділити на три місяці. Адже найімовірніше, до кінця травня карантин закінчиться, але знайти роботу відразу навряд чи вийде.

"Розкладіть ці гроші в різні місця, щоб випадково не залізти. Якщо є можливість - розділіть на 4-5 купок (місяців). У всіх різні запаси", - додала Гуцал.

Також вона радить вчинити з наявними в будинку запасами продуктів. Крім того, готувати в цей період треба не для задоволення, а для ситості.

"Забуваємо про шматок м'яса, смачненьку рибку. Тепер тільки котлети (з хлібом), тефтелі (з рисом) і багато готуємо складних сумішей з кашами та картоплею. Печемо пироги. Це важливо! Їжа тепер для нас і заняття, і сімейна справа, і спосіб заощадити і протриматися в силі і радості", - радить жінка.

У зовсім відчайдушних ситуаціях вона рекомендує шукати волонтерів, фонди та громадські організації, які допомагають.

"І останнє - якщо гроші явно закінчуються, то я б думала про підробітки. Зараз почнуться сади, фермери починають роботу, великі господарства почнуть набирати на прості роботи", - пише Гуцал.

Як повідомляв "Апостроф", в Київській ОДА не виключають, що карантин доведеться продовжити до осені.