RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Старі проблеми міста не вирішуються, нові створюються: журналіст оцінив роботу мера Одеси Труханова

Нездатність мера Одеси Геннадія Труханова оцінити потенційні ризики ставить під загрозу безпеку одеситів, що підтверджується рядом трагедій з жертвами.

Про це повідомив журналіст Ярослав Берендаков в блозі для "Цензор.НЕТ".

Прикладом, на його думку, може послужити Хаджибеєвська дамба, прорив якої може трапитися при тривалому штормі і вона може забрати до декількох тисяч життів і нанести величезну шкоду економіці та екології.

"Чим з 2014 року займався мер Одеси, щоб цьому запобігти? Будував будинок для чиновників під назвою "Евромерія". Новий будиночок для міських клерків в колишньому адмінбудівлі заводу "Краян" без меблів та іншої техніки обійшовся в 450 млн гривень. Дамбою мер Труханов не поспішав займатися, тому що в разі прориву він не понесе за це відповідальність. Все просто: з точки зору закону Хаджибеєвська дамба є нічийною ... у в'язницю мер не сяде і тому позиція Труханова примітивна: грошей немає, нехай держава ремонтує. Але ж гроші є? Звідки цілих $20 млн на "Евромерію" або на ремонт приватної власності олігарха Тарпана будинку Русова, який обійшовся одеським платникам податків ще в 155 млн гривень?!", - пише журналіст.

Також він згадав пожежу в дитячому таборі "Вікторія", яка будувалася з безліччю фальсифікацій.

"Незаконний тендер став прямою причиною, що всі роботи на об'єкті виконувалися незрозуміло ким. Це теж наслідок нерозуміння мером ризиків. Не можна красти на будівництві дерев'яних будиночків для дітей", - зазначив він.

Він уточнив, що в ситуації з пандемією коронавірусу Труханов також не проявив стратегічного мислення і гнучкості. 27 лютого на засіданні виконкому Одеської міськради на питання депутата про наявність тестів і створення штабу для боротьби з вірусом, Труханов відповів жартом про психічне здоров'я.

"Життя триває, і небезпеки нікуди самі по собі не подінуться. Завдання мера Одеси - заздалегідь їх запобігати, а не похапцем ліквідувати наслідки і рятувати потоком брехні свій рейтинг", - підсумував Ярослав Берендаков.