RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Транспортний бунт в Запоріжжі: проти мера завели кримінальну справу

Місцева влада Запоріжжя не підкорилася рішенню Кабміну про припинення руху громадського транспорту з 6 квітня, проти міського голови міста Володимира Буряка порушено кримінальну справу.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, вранці в п'ятницю, 10 квітня, йому вручили повістку через те, що міська влада нібито не виконала постанову Кабінету міністрів про призупинення громадського транспорту в місті.

"Коли мені передали повістку, я запитав, як бути з людьми, які повинні їздити на життєво необхідні процедури, зокрема гемодіаліз? Що робити запорожцям, які повинні доглядати за паралізованими або хворими літніми батьками?", - обґрунтував Буряк свою позицію.

Він додав, що кількість інфікованих коронавірусом в Запоріжжі зростає - на ранок 10 квітня вже 20 підтверджених випадків. Важких хворих немає, п'ять осіб вже одужали і виписані з лікарні. В кінці публікації Буряк закликав жителів міста без необхідності не виходити з дому.

Відзначимо, проти міського голови Запоріжжя порушено кримінальну справу за статтею 325 (Порушення правил боротьби з епідемією). Йому загрожує штраф в розмірі від 17 000 до 51 000 гривень або позбавлення волі до 3 років.

Як повідомляв "Апостроф", у директора продуктового ринку в Запоріжжі виявили коронавірус.