RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Т.в.о. глави ДФС підозрюють в порушенні закону про люстрацію і конфлікті інтересів - ЗМІ

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби Сергій Солодченко може вважатися люстрованим, оскільки у відкритому доступі немає даних про результат розгляду касаційної скарги про вплив на нього закону "Про очищення влади".

Про це пише РБК-Україна.

"Згідно з рішенням Київського апеляційного адмінсуду від 12 жовтня 2016 року на Солодченка поширюється дія закону "Про очищення влади", тобто люстрація. Втім, Солодченко подав касаційну скаргу на рішення. Згідно з даними Реєстру судових рішень в системі YouControl, касаційна скарга була передана Вищим адмінсудом до Верховного суду 12 січня 2018 року - майже через півтора року після прийняття рішення Київського апеляційного адмінсуду про його люстрацію", - йдеться в публікації.

У відкритих джерелах відсутня інформація про результат розгляду скарги, а як наслідок ДФС тимчасово може очолювати особа, право якої на заняття цієї посади не підтверджено.

За час президентства Януковича Солодченко був начальником слідчого управління фінрозслідувань Міністерства доходів і зборів в Луганській області та начальником слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України. Начальником Солодченка був Юрій Атаманюк, що власник заводу ювелірних виробів ТОВ "ЮВК-Агат, діаманти якого фігурували в справі так званих "діамантових прокурорів", назвав головним ініціатором тиску і обшуків на його ювелірних підприємствах. Після звільнення з посади першого заступника начальника Головного слідчого управління фінрозслідуваньДФС в жовтні 2014 року, Солодченко до серпня 2016 року займався приватною адвокатською діяльністю.

Після відновлення в ДФС, Солодченко став одним з ініціаторів відкриття кримінальної справи проти "Центру протидії корупції" за нібито "незаконне відмивання коштів" в червні 2017 року. Пізніше апеляційний суд Києва ухвалив визнати ці факти недостовірними.

У 2015 році видання "Наші гроші" виявило майно, яке належить Солодченку, і заявило про їх сумнівне походження. Журналісти стверджують, що Солодченко отримав земельну ділянку площею 0,16 га, а також приватний будинок в 386 кв м в с. Петропавлівська Борщагівка в передмісті Києва, напередодні призначення в Київ. З суми доходів в 1,7 млн гривень - майже 1,5 млн довелося на "подарунки, призи і виграші".

Крім того, Солодченко звинувачують в конфлікті інтересів в зв'язку з призначенням начальником Головного слідчого управління ДФС України Беспалова Максима, про що свідчать дані їхніх декларацій.