RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Прокурор Ковальов "вже двічі облажався": в ЗМІ заявили про ознаки фальсифікації справи футбольних полів

Кримінальне провадження Нацполіціі за фактом будівництва футбольних майданчиків в Києві розвалюється в судах. Директор заводу "ФФУ ПРОДАКШН" здобув виграш в апеляційній інстанції - позицію прокурора ОГП Івана Ковальова судді визнали недоведеною.

Про це пише "Інформатор".

"ФФУ ПРОДАКШН" заявляє про замовний характер кримінального провадження та про фальсифікації в ньому проведеної експертизи, результати якої стверджував особисто прокурор Ковальов. Більш того саме він її і ініціював, не дивлячись на наявність в справі 4 експертиз, жодна з яких не змогла підтвердити "нанесення збитків" за підсумками будівництва в Києві футбольних майданчиків.

Як пишуть ЗМІ, Ковальова неодноразово звинувачували у фальсифікації проваджень та виконанні замовних доручень. У ОГП він потрапив завдяки звільненому з центрального апарату миколаївському прокурору Олександру Білоусу. Останній в матеріалах СБУ проходить як організатор "схеми вимагання хабарів" з громадян за прийняття процесуальних рішень на їхню користь.

За даними видання "Вести" Ковальов міг отримувати "винагороду" від депутата від ОПЗЖ Григорія Суркіса, якого називають "зацікавленою особою" у виробництві. Зазначається, що нібито він за рахунок депутатських повноважень і коштів "зводить особисті рахунки" з керівником Будинку футболу, стверджує журналістка Ярослава Коба.

"У цьому випадку, коли у справі будівництва футбольних майданчиків програні поспіль вже дві судові інстанції, профнепридатність Ковальова як прокурора повністю дискредитує позиції ОГП", - підсумували журналісти.