RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Поліція шукає двох "героїв", які влаштували пожежі під Києвом: відео з паліями

Поліція Київської області розшукує двох чоловіків, які пересуваючись на мопедах без номерних знаків, навмисно підпалили суху траву в заплаві річки Ірпінь.

Про це повідомив в Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко.

"Це вже зовсім не жителі сіл, які через недогляд підпалюють суху траву для того, щоб полегшити собі весняні польові роботи в городі", - зауважив він.


Заступник міністра звернувся до громадян, які мають інформацію про осіб або можливе місцезнаходження цих двох зловмисників, з проханням повідомити про це в поліцію.

У своєму пості він також висловив думку експертів, що пожежі, які почалися в Київській і продовжились в Житомирській області носять характер масових умисних підпалів.

"Підозру викликає і той факт, що пожежі, що почалися в Чорнобильській зоні на північ від Києва, а потім продовжились в Житомирській області на північний захід від Києва, наклалися на стійкий північно-західний вітер, що відносить продукти горіння в сторону столиці", - проявив дедуктивні здібності Антон Геращенко.

Ще одним свідоцтвом навмисності підпалів, на його думку, є те, що масових лісових пожеж в Білорусі, на південь, схід і захід від Києва, а також в інших регіонах українського Полісся не спостерігається.

ОНОВЛЕНО. За повідомленням прес-служби поліції Київської області, молодих паліїв вдалося затримати. Двох порушників доставили у відділ поліції, де з ними працюють слідчі. Це - 28 і 29-річні жителі Ірпеня. Поліцейські вилучили їхні транспортні засоби - моторолери, на яких вони пересувалися. На даний момент вирішується питання про оголошення їм підозри.

Поджигатели леса под Киевом задержаны
1 / 1
Поджигатели леса под Киевом задержаны
1 / 1
Поджигатели леса под Киевом задержаны
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", раніше поліція затримала одного із зловмисників, з вини якого сталася пожежа в Чорнобильській зоні.