RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У кабінеті заступника директора Інституту раку знайшли прослушку: потерпілий підозрює Безносенко і Яцину

Співробітниками Голосіївського управління поліції ГУНП в Києві виявлено в службовому кабінеті заступника директора Національного інституту раку та голови тендерного комітету Руслана Ткаченко пристрої, схожі на техніку для негласного отримання інформації.

Про це Ткаченко повідомив для РБК-Україна.

За його словами, поліція повідомила, що зазначені пристрої були облаштовані в службовому кабінеті незаконно.

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції Києва вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 КК України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації).

"Чесно кажучи, просто шокований, тільки в фільмах таке бачив, ніколи не думав, що таке може статися зі мною. Не уявляю, хто це міг зробити з нашого інституту, я майже з усіма в нормальних робочих стосунках", - підкреслив Ткаченко.

Втім, зазначає Ткаченко, він має "натягнуті відносини з відстороненим з посади головного лікаря Національного інституту раку за корупцію і скандали Андрієм Безносенком і сьогоднішнім в.о. директора Олександром Яциною".

"Після побаченого, я вже нічому не дивуюся. Сподіваюся, правоохоронні органи розберуться і покарають винних. Благо у мене в кабінеті була відеокамера, може вона зафіксувала тих, хто заходив в мій службовий кабінет. Наскільки мені відомо, правоохоронні органи виявили свідка, який бачив , як невідомі особи заходили в мій службовий кабінет під час моєї відсутності", - додав Ткаченко.

Раніше співробітники прокуратури міста Києві повідомили про підозру лікарям Національного інституту раку, причетних до заволодіння коштами онкохворих пацієнтів.

Підозру отримав завідувач поліклінічного відділення НІР, а також один з лікарів-онкологів. Також після обшуків керівництво НДР відсторонило від роботи головного лікаря Безносенка.