RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Білецький звернувся до уряду з вимогою підтримати українських виробників на карантині - документ

"Національний корпус" вимагає вжити заходів щодо захисту інтересів національного товаровиробника і зниження частки імпорту сільськогосподарської продукції. З таким зверненням до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля звернувся лідер партії Андрій Білецький.

Документ від 29 квітня опубліковано на сайті Нацкорпусу. Зокрема, в ньому йдеться про необхідність підвищити ввізне мито на такі овочі, як картопля, буряк, капуста та ін.

"Вимагаємо вжити дієвих заходів щодо захисту інтересів національного товаровиробника і зниження частки імпорту сільськогосподарської продукції, зокрема забезпечити тимчасове встановлення підвищених ставок ввізного мита для групи товарів "борщового набору", що сприятиме конкурентоспроможності українських фермерів в порівнянні з іноземними імпортерами та підтримки їх в кризовий час", - йдеться в зверненні Білецького до Шмигаля.

Відзначимо, що протягом тижня в окремих регіонах України пройшли протести фермерів за підтримки активістів. Мітингувальники вимагали відкриття сільськогосподарських ринків, щоб отримати можливість збуту продукції. Одні з найбільш масових протестів пройшли 26 і 27 квітня в Херсонській області, яка лідирує з постачання ранніх овочів на ринки України. 29 квітня, схожі мітинги пройшли в Києві - під стіни уряду вийшли сотні українських підприємців, вимагаючи підтримки під час карантину.

Незважаючи на тиск і погрози економічного колапсу, уряд вже погодив рішення про відновлення роботи ринків в Україні за умови дотримання вимог МОЗ. Рішення набере чинності 1 травня.