RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

​Люди в паніці і влаштували бунт: українка розповіла про коронавірусне "пекло" під Тернополем, відео

У селі Галущинці Тернопільської області люди налякані спалахом коронавірусу, вони не тільки проти хворого, але і всіх його родичів.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє місцевий канал "Т1".

Знімальну групу запросила Валентина Гурин, сусідка сім'ї, де виявили COVID-19. Жінку лякає те, що жителі сполохані і переконані, що їх сім'ї також повинні сидіти вдома, адже можуть переносити хворобу.

За словами Валентини, яка працює медиком, її сім'я вже провела 14-денний термін в самоізоляції. Але більше знаходитися замкненими вони не можуть, ніхто з них не контактував із зараженими.

Паніку в селі викликав факт, що в родині Стецик виявили коронавірус не тільки у чоловіка, але і підозрюють хворобу у його зятя. Але кожен член сім'ї здав тести, результати у всіх негативні.

"Тільки у зятя виявили безсимптомний коронавірус. Зараз він на самоізоляції на другому поверсі будинку. Абсолютно ніхто з сім'ї не спілкується з ізольованим, тільки їжу залишають за дверима", - йдеться в повідомленні.

Сімейна лікар Наталія Яроцька розповіла, що зять є переносником інфекції, тому зараз і знаходиться в ізоляції. Медик каже, що з пацієнтом вона спілкується щодня по телефону, його стан задовільний.

Відзначають, що двір хворого продезінфікували. Всі члени сім'ї Стецик знаходяться на ізоляції, вони не ходять в магазин, а найнеобхідніші продукти привозять родичі і залишають під хвірткою.

Як повідомляв "Апостроф", перша хвора коронавірусом на Буковині жінка, яка заразила десятки жителів свого і сусідніх сіл, через погрози людей звернулася до сусідів і попросила вибачення.