RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Одна таблетка і турбохарчування: як "лікують" від коронавірусу в окупованому Донецьку, відео

Мешканка окупованого бойовиками Донецька, що потрапила з підозрою на коронавірус в лікарню, розповіла, наскільки халатно лікують пацієнтів з COVID-19 на непідконтрольній Україні території.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Dontel | Донецький телеграм".

Так, жінка разом з подругою 10 квітня відвідувала батьків, які були в ГКБ №16 в Донецьку з підозрою на коронавірус.

"У рідних захворювання підтвердилося 15 квітня. Увечері 26 квітня біля раніше побували в лікарні жінок стали проявлятися симптоми: сухий кашель, біль у грудях, температура близько 38 градусів. Викликали швидку", - розповіли в Telegram-каналі.

Медпрацівник, що приїхала, виміряла їм температуру, і сказала: "Беріть намордники, ходімо в машину". Жінки встигли зібрати необхідні речі. Співробітники "швидкої" більше 20 хвилин з'ясовували по телефону, куди везти пацієнтів, як їх оформляти і отримували інші вказівки.

"Хворих доставили в лікарню Вишневського, на санпропускник. Там детально опитали без огляду. Інформацію, в тому числі зріст і вагу, записали, не перевіряючи, з їх слів. Жінок поодинці поклали в звичайні палати терапевтичного відділення", - пишуть автори посту.

27 квітня у них взяли кров на аналіз і мазки з горла і носа для тесту на COVID-19. Минуло вже три дні, результатів тесту ще немає або ж їх не повідомили пацієнтам. Виявляється, медики "нічого не знають" про це. Залишати палати потенційно зараженим заборонено. Кожен пацієнт виходить кілька разів на день в туалет, надягаючи маску. Душ у відділенні відсутній. На їжу дається 5-7 хвилин, після чого посуд вимагають повернути. У одній з жінок, наприклад, з дитинства алергія на молочні продукти. Вона попросила організувати передачу їжі лікарям через її близьких. Ті не дозволили, "тому що так треба".

"Всім, хто знаходяться у відділенні з підозрою на коронавірус, контроль температури здійснюють два рази в день. Вранці лікар проводить "обхід", цікавлячись загальним самопочуттям, без огляду. Також лікарі не призначили і не проводять лікування для жінок, яких нещодавно поклали у відділення, незважаючи на наявність у них непостійної температури, кашлю та інших симптомів. Медики кажуть: "Приймайте препарати, які у вас є з собою" (добре, що вони є). і одного разу видали одну таблетку парацетамолу", - описують ситуацію в Telegram-каналі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандисти ДНР видали феєричний фейк про "творців" коронавірусу і Україну.