RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Повторно вбили тисячі людей: Польща жорстко відреагувала на витівку влади в РФ

Польська поліція вимагає пояснень від російської влади після демонтажу пам'ятних табличок в Твері на місці масових розстрілів польський військовополонених.

Про це повідомляє RMF24.

У Польщі звернулися до МЗС РФ у справі про руйнування меморіалу.

"Я звертаюся до пана міністра: зайняти тверду позицію в цьому питанні і висловити пряму незгоду з діями, які прирікають жертв вбивств в Калініні на повторне знищення", - заявив голова Ради профспілки поліцейських Польщі Рафал Янковський.

Глава профспілки заявив, що дії російської влади в Твері "безпрецедентні" і "ганебні". За його словами, це вписується в політику брехні про Катинський злочин. Рафал Янковський хоче рішучої реакції уряду в ситуації, яка означає "повторне знищення тисяч поліцейських, вбитих пострілом в потилицю і похованих на кладовищі в Мідному".

"Таблички, символ пам'яті про вбитих, повинні повернутися на місце", - додав він.

Нагадаємо, в російському місті Тверь влада дала розпорядження зняти меморіальні таблички з місця масових розстрілів в 1940 році. Дві таблички, російську та польську, зняли з фасаду будівлі відповідно до рішення прокуратури Центрального району міста.

Відзначимо, 5 березня 1940 року в Твері за рішенням трійки НКВС були розстріляні 6 295 польських військовополонених. У 1991 і 1992 році на будівлі встановили меморіальні дошки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Празі (Чехія)демонтували пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву.