RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Право на самооборону є у кожного: Білецький висловився про справи Стерненка та інших патріотів, відео

Справа Сергія Стерненка - це справа про застосування самооборони. Кожна людина має право на самозахист, і, тим більше, на захист своїх рідних, тому "Національний Корпус" і ветерани полку "Азов" прийдуть підтримати Стерненко, якщо його справа дійде до суду.

Про це на своєму YouTube-каналі заявив лідер Нацкорпуса Андрій Білецький.

"Так як Стерненко звернувся до "Національному Корпусу" і до мене за підтримкою, я прийду до нього на суд. І подивлюся, скільки його полум'яних захисників з Фейсбуку дійдуть до суду його підтримати", - сказав Білецький.

Разом з тим Білецький зазначив, що активна частина суспільства і футбольні фанати повинні підтримувати кожного, хто опинився за гратами в результаті самооборони, а не робити виключення для медійних персон.

"Якщо ви порядні люди, то не робіть "ісусика" і "єдиного патріота Одеси" з Стерненка, хоч іноді згадуйте про дійсно героїчних загиблих одеситів і футбольних фанатів, які були в тому числі і серед азовців і членів "Правого сектора", - зазначив лідер Нацкорпуса.

Білецький назвав імена і позивні не настільки популярних, як Стерненко в соцмережах, але справжніх патріотів - футбольного фаната Ігоря Білошицького з позивним "Белаз", а також одеситів "Акелла", "Кутуза" і "Козака", які загинули на війні.

Білецький нагадав, що під постійною опікою структур Азовського руху знаходяться десятки ув'язнених ветеранів війни, які потрапили за ґрати у тому числі і при схожих зі справою Стерненка обставин - в результаті самооборони.

"Візьміть справу "Іранця" (Віктор Панаско). Хлопець був з першого дня на Майдані і з першого дня на війні. Герой "Правого сектора", якого, на відміну від Стерненка, з ПС не виганяли. У 2015 році "Іранець" приїхав на ротацію в Чернігів - під час прогулянки з вагітною дружиною на них напали невідомі. "Іранець" захищався і вбив одного з нападників. Все свідчило, що це була самооборона, але ветеран сидить в тюрмі вже три роки. і я не бачив жодного "футбольщика", який би прийшов до нього на суд", - сказав Білецький.

"Іранець" недостойний вашої підтримки, тому що у нього немає розкрученого YouTube-каналу і ви отримаєте менше лайків за його підтримку?", - звертається Білецький до захисників Стерненка.

Лідер Нацкорпуса закликав не робити героїв з тих, про кого навіть не варто говорити, і допомагати тим, хто гідний уваги і дійсно потребує допомоги.