RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Веде Україну до катастрофи: ЗМІ вказали на фатальні помилки голови Держлісагентства

Керівництво Державного агентства лісових ресурсів України припустилося деяких помилок, що призвели до екологічної катастрофи в Житомирській та Київській областях, де вогнем знищено сотні тисяч гектарів лісу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Відкрита Україна".

"Весна цього року для України принесла жорстоке випробування. Відразу в декількох областях спалахнули страхітливі пожежі. Вогнем знищено майже 100 тисяч гектарів лісів в Житомирській області. Це жахлива екологічна та економічна катастрофа", - зазначає видання.

Менеджмент Держагентства лісових ресурсів нібито замовчує реальні масштаби пожежі та повідомляє про цифри, занижені в десятки разів.

Ще до початку пожеж було провалено профілактичну протипожежну підготовку, а всі попередження з боку екологічних активістів Держагентством були проігноровані.

Видання зазначає, що голова Держагентства Андрій Заблоцький далекий від реальних проблем галузі, він не взяв до уваги важливі фактори: зима без снігу, рання посушлива весна, кліматичні зміни.

"Результат непрофесіоналізму Андрія Заблоцького - великі лісові пожежі", - повідомляє видання.

Також в даний час нібито спостерігається найвищий за всю історію країни показник незаконних вирубок. Крім того, кадрова політика Держлісагентства далека від досконалості.

"Немає прозорих конкурсів, призначення проводять таємно і "ставлять" на посади своїх людей. Яскравий приклад - конкурс на посади керівників Чернігівського та Харківського обласних управлінь лісгоспів", - йдеться в матеріалі.

Якщо найближче літо в Україні буде посушливим, то лісові пожежі, як зазначає видання, можуть стати регулярними.

"Наслідки будуть реально катастрофічними. Будуть горіти ліси, поля і населені пункти", - резюмує видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео наслідків лісових пожеж в Україні.