RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні немає рабства: Зеленський назвав умову виїзду заробітчан

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не заборонятиме заробітчанам виїжджати за кордон, але за умови надання країною-замовником контракту на роботу хоча б на три місяці.

Про це він сказав під час брифінгу на Закарпатті.

"Ми нікому нічого не блокуємо... Ми пояснили, що коли у нас іде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти... Ми відпускаємо громадян на ці роботи - за умови, що нам показують копію контракту з людиною на як мінімум три місяці роботи", - сказав президент.

Президент повідомив, що наразі багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. Серед них – Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

"Коли країна, яка зв'язується з нами по дипломатичних зв'язках, бере на себе зобов'язання забезпечити наших громадян житлом, медичною страховкою — ми можемо бути впевнені, що якщо щось із нашим громадянином відбудеться, його не викинуть на вулицю. Хочете працювати за кордоном – будь ласка, рабства в Україні немає", - сказав Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський емоційно звернувся до українців, і нагадав, що свято 9 травня - це "не конкурс танців на кістках".