RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Медики в Луганській області не отримали обіцяних доплат в три оклади за коронавірус

У Лисичанські лікарні і центри не надходила субвенція на виплату 300% окладів медпрацівникам, які працювали з хворими коронавірусом COVID-19.

Про це пише сайт "ВЧасПік".

Так, за словами медпрацівників Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, не прийшли кошти для виплати підвищеної зарплати бригаді, яка виїжджає для забору ПЛР-тестів у людей з підозрою на COVID-19.

Також, не надійшли додаткові гроші для КНП "Лисичанська багатопрофільна лікарня". Однак, медпрацівникам виплатили 200% окладу за рахунок коштів установи.

Як повідомило журналістам джерело в Луганській ОДА, гроші на субвенцію повинні були прийти до Луганської ОДА, потім їх мали розподілити на органи місцевого самоврядування. Але, як зазначив співрозмовник видання, облздоров тільки 5 травня запросив розрахунки у медустанов - суми доплат. Тобто обласні чиновники не подали вчасно суми на субвенції.

Нагадаємо, що Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, анонсував підвищення зарплат українських медиків, які лікують пацієнтів з коронавірусом, до 300%. А 6 травня МОЗ поширило інформацію про те, що всі кошти, які були обіцяні в розмірі 300%, були перераховані на місця:

"Зараз ми отримуємо повідомлення, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі. З вини місцевої влади або головних лікарів медичних установ. Почалися маніпуляції, і в деяких випадках, мені доповідають, що виплати вважають погодинно або ще якось. Це неприпустимо. Всі без винятку виплати повинні здійснюватися в повному обсязі", - зазначив міністр.