RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скандал з сурогатним материнством і десятками "нічийних" немовлят в Києві: що буде з дітьми

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандал із немовлятами, народженими сурогатними матерями для іноземців та заявили, що будуть окремо розглядати кожний випадок передачі дітей біологічним батькам.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в коментарі "Радіо Свобода".

"Ми будемо розглядати кожен такий випадок. І у випадку, коли ми дійсно впевнені, що малюк може потрапити в хорошу сім’ю, що його життю і здоров’ю нічого не загрожує, що не йдеться про якісь кримінальні елементи, – будуть прийматися рішення і рекомендуватися іншим органам державної влади підтримати таке клопотання", – сказав Єнін.

Він стверджує, що "українське законодавство містить, на жаль, певні прогалини в цій сфері", і "там де є прогалини, там одразу утворюється бізнес, в тому числі його тіньовий сегмент".

Євген Єнін додав, що "з метою подолання тої кризової ситуації, яка проявилася протягом останніх днів, представник міністерства закордонних справ учора погодив відповідний механізм отримання відповідних клопотань через українського омбудсмена".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у одного з немовлят, якого з іншими дітьми було виявлено у квартирі Києва в квітні, тест показав наявність коронавірусу.