RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Як і коли в Україні дозволять концерти і відкриють кінотеатри: названо дату

Кабінет міністрів розглядає можливість спочатку відкрити кінотеатри з обмеженням до 30% заповнених місць в залі. Однак це може бути не вигідно об'єктам господарювання.

Як повідомляє "Апостроф", про це в коментарі hromadske розповіла тимчасова виконуюча обов'язки міністра культури і інформаційної політики Світлана Фоменко.

"Якщо говорити про етапи виходу з карантину, то і в кінотеатрах, і в інших концертних залах будь-якої форми власності, в першу чергу, повинні бути дотримані ті вимоги, які затверджені Міністерством охорони здоров'я, і диктують своїми протоколами медики. Тобто на першому етапі це можливо заповнення на 30%", - пояснила вона.

Разом з тим, за словами Фесенко, за інформацією, яку вона має від представників галузі культури, така заповненість збільшить витрати на утримання і продовження діяльності, не принісши бажаного прибутку.

Вона додала, що повноцінний запуск культурної сфери, включаючи кінотеатри і концерти, запланований на останній етап зняття карантину. Попередньою датою розглядають 1 липня, однак це буде залежати від епідеміологічної ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що дитячі садки в Україні відкриються з 25 травня.