RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії вказали на три важливих моменти в інтерв'ю Гіркіна Гордону

Чому проти терориста Ігоря Гіркіна "Стрєлкова", після його інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону, в якому він зізнався, що вбивав людей, не порушено кримінальної справи в Росії?

Таким було одне з трьох питань, які поставив на своїй Facebook-сторінці російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

На його думку, поява Гіркіна в телеефірі для його інтерв'ю з Дмитром Гордоном була погоджена з Кремлем, а його метою було "відмазувати Путіна".

"Можливо, ця серія - з двох інтерв'ю, одного за іншим, Поклонської і Гіркіна - узгоджена між Кремлем, Поклонською, Гіркіним і Гордоном? І чий тоді Гордон агент - чи СБУ, як він намагається себе величати?" - задає перше питання російський блогер.

Слава Рабинович також звернув увагу на те, що, отримавши від Гіркіна традиційну відповідь щодо збитого над Донбасом малазійського Боїнга, якою він заперечує причетність бойовиків, український журналіст не запитав його прямо: хто ж тоді це зробив?

"А чому було не запитати, сформулювавши питання так, як я це зробив вище, у відповідь на його мантру "ополчення Боїнг не збивало"? Так швидше за все, і не збивало - збивали кадрові російські військові, чи не так?" - зауважив блогер.

Він також висловив своє обурення тим, що російська влада дає можливість спокійно виступати в телеефірі вбивці і терористові.

"Гіркін відкрито говорить про те, що вбивав людей. Хіба це не підстава для негайного порушення кримінальних справ проти Гиркин в РФ?" - задає третій, риторичне питання Слава Рабинович.

Нагадаємо, що Гордон заявив, що інтерв'ю з Поклонською і Гіркіним були випущені за сприяння спецслужб, при цьому нібито флешки з матеріалами даних інтерв'ю знаходяться в Гаазі.

Як повідомляв "Апостроф", скандальні інтерв'ю українського журналіста Дмитра Гордона з кримської зрадницею Наталією Поклонською і терористом Ігорем Гіркіним були ініційовані Офісом генерального прокурора (ОГП).