RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Небезпечно для екології: біля узбережжя Одеси сталася НП із затонулим танкером

З танкера Delfi, який затонув біля узбережжя Одеси, стався витік дизельного палива.

Про це повідомив голова депутатської комісії з питань екології Одеської міської ради Олександр Іваницький на брифінгу журналістам.

Він уточнив, що витік помітили вночі на 21 травня правоохоронці, після чого на місце були відправлені фахівці екологічної служби.

"Вночі правоохоронці зафіксували запах нафтопродуктів, що доносився з танкера, і ми направили представників Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон та фахівців Держекоінспекції. Вони зробили забори води і виявили перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) забруднення води шкідливими речовинами. Крім того, передали проби води в спеціалізовану лабораторію, де точно визначать рівень перевищення ГДК і оцінять збиток екології", - заявив він.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що в районі танкера проводитимуть моніторинг забруднення і встановити огорожі, щоб припинити забруднення моря.

Як повідомляв "Апостроф", танкер Delfi зірвався з якоря під час шторму і ліг на мілину неподалік від узбережжя 22 листопада 2019 року. Його екіпаж евакуювали, а через пошкодження корпусу з корабля почали витікати нафтопродукти. Внаслідок цього кількість забруднюючих речовин в районі аварії перевищила норму майже в 200 разів. Пізніше стало відомо, що танкер "Делфі" брав участь в нелегальному імпорті, яким займався бізнес-партнер президента-втікача Януковича.