RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Було всього 18 років: в Славуті попрощалися з героєм, який захищав Луганський аеропорт, фото

У неділю, 24 травня, у Славуті попрощались із солдатом 80-ї окремої десантно-штурмової бригади десантником Сергієм Тимощуком, який загинув 31 серпня 2014 року на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Славутського МВК.

Він захищав Луганський міжнародний аеропорт, після захоплення бойовиками території, його тіло потрапило до рук окупантів, знадобилося майже шість років для того, аби повернути його на рідну землю.

Громадське прощання з героєм відбулося в міському Палаці культури.

"Із сумом слова співчуття, поваги та вдячності за виховання сина родині захисника висловили перший заступник міського голови Сергій Микульський та представник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, у якій служив Сергій. Згадували Сергія як добру та щиру людину, люблячого сина та брата, надійного товариша та хороброго воїна", - йдеться в повідомленні.

Похоронили Сергія Тимощука на міському кладовищі із усіма військовими почестями.

Народився Сергій 16 вересня 1995 року у місті Славуті. Навчався у загальноосвітній школі № 7, де закінчив 9 класів, а потім вступив до державного професійно-технічного навчального закладу "Славутський професійний ліцей", де отримав спеціальність "автослюсар".

16 грудня 2013 року був призваний до лав Збройних Сил України на військову службу за контрактом та направлений для подальшого проходження служби у 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду. З початком збройної російської агресії проти України, у червні 2014 року, разом зі своїм підрозділом був направлений в зону проведення АТО.

Брав участь в боях за Луганський міжнародний аеропорт, де у повному оточенні, без наземного сполучення, українські десантники тримали оборону з квітня 2014 року.

Внаслідок серпневого наступу російських окупаційних військ аеропорт повторно потрапив у оточення. Його будівлі були вщент зруйновані російською артилерією.

У ніч з 31 серпня на 1 вересня 2014 року, після 146 днів оборони, українські захисники вийшли з руїн аеропорту, знищивши при цьому декілька одиниць бронетехніки противника. На жаль, пробитися до своїх вдалося не всім. 31 серпня 2014 року, захищаючи Україну від російського агресора, десантник Сергій Тимощук загинув.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у п'ятницю, 22 травня, російсько-окупаційні війська знову обстріляли наших захисників поблизу населеного пункту Старогнатівка на Донбасі.