RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Фонд Вадима Новинського передав обладнання для лікарень Дніпропетровської області

Фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав криворізьким лікарням № 17,11 і Широківській районній лікарні апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту.

Допомогу розподілять між медичними закладами житлового масиву Південний ГЗК, Інгулецького району, мкр Інгулець, Широківської та Карповської територіальних громад.

"Передаємо Кривому Рогу і Криворізького району партію обладнання та засобів захисту для медиків. В поставку увійшли 2 апарати ШВЛ 1000 комплектів біозахисту і 1000 екранів. Костюми мають підвищений клас захисту, щоб убезпечити персонал, що рятують життя пацієнтам з COVID-19. Кривий Ріг продовжить перебувати у фокусі благодійних зусиль Фонду Вадима Новинського", - підкреслив Дмитро Шпенов.

"Особливістю COVID-19 є ураження дихальних шляхів. Важливо вчасно надати допомогу пацієнтові. Апарати штучної вентиляції - обладнання, без якого не обійтися. Без підтримки лікарні б не впоралися", - поділився і. о. головлікаря Криворізької міської лікарні № 17 Юрій Чорновіл.

Забезпечення медиків міста необхідним обладнанням, ЗІЗ і тест-системами - частина програми співпраці компанії "Метінвест" з міським штабами з протидії поширення коронавірусу. За підтримки акціонера "Метінвест" Вадима Новинського, місто отримало ПЛР-аналізатор для виявлення інфекції, спецбокс для транспортування пацієнтів, захисні костюми і маски.

Раніше від Фонду Вадима Новинського Дніпропетровська область отримала 11,5 тисячі респіраторів і понад 10 тисяч масок, а також 3 тисячі костюмів біозахисту. У березні Фонд виділив 40,6 млн грн на закупівлю 100 тис ПЛР-тестів DialPlexQ в Південній Кореї. Тести з Українською Православною Церквою були передані в обласні лабораторії країни, в т.ч. до Дніпропетровської області. На закупівлю 20 апаратів ШВЛ виділено 25,9 млн грн. Також Фондом були придбані майже мільйон масок для медустанов, парафій УПЦ і промислових підприємств України.

"Боротьба з інфекцією вимагає об'єднання зусиль - точкова допомога не здатна стримати поширення COVID-19. Група Метінвест, а також фонди акціонерів - Ріната Ахметова та Вадима Новинського - у співпраці з обласним та міським штабами допомагають Кривому Рогу. Переконані, що спільно зможемо вирішити завдання , які стоять перед Україною в цій ситуації", - зазначив гендиректор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук.

Фонди акціонерів Метінвесту Ріната Ахметов і Вадима Новинського одними з перших приєдналися до боротьби з поширенням вірусу COVID-19. З початку пандемії в Україні Фонд Ріната Ахметова направив 300 млн гривень і Фонд Вадима Новинського понад 100 млн гривень на закупівлю спеціалізованого обладнання, експрес-тестів, засобів індивідуального захисту для медиків і підтримку соціально незахищених людей в умовах карантину.