RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Журналіст розповів про схему шантажу підприємців активістами Нацкорпуса в Одесі

Одеський журналіст Валентин Годунко розповів, як активісти одеського Нацкорпусу розробили систему заробітку на місцевих підприємців, яка полягає в регулярних "наїздах" і шантажі.

Про це Годунко написав у Facebook.

"Не знаю, чи в курсі Білецький, що діється у нього в Одесі. Активісти одеського Нацкорпуса виробили систему заробітку на місцевих підприємцях, яка полягає в регулярних "наїздах", шантажі, залякуванніта псуванні майна. Ні для кого в Одесі не секрет, що так звані "активісти" просто збивають гроші, але НК виявився кмітливішими за інших", - пише Годунко.

Схема заробітку Сергія Варламова, як стверджує журналіст, полягає у виборі бізнесмена, на чий бізнес буде спрямовано активність організації, за чим слідує інформаційна кампанія та акції.

"Він вибирає бізнесмена, на якого хоче "наїхати". Робить публікації, як би висвітлюючи проблему. Якщо "клієнт" не зрозумів, що обраний метою і не проявив ініціативу заплатити, йдуть в хід акції: пікети, погроми. Це заважає бізнесмену працювати", - пише він.

Як вказує Годунко, для акцій Сергій Варламов приваблює молодь - школярів, а також молодих людей, які "шукають пригод".

"Варламов проводить акції так, щоб це коштувало менше ресурсів. Привертається молодь, якій нічим зайнятися, які просто хочуть заробити. За участь в акції "бійцю" зазвичай платять не більше 500 грн", - повідомляє Валентин Годунко.

Як стверджує журналіст з посиланням на слова одного з учасників "Нацкорпусу", останнім часом керівник одеської організації облюбував забудовників і намагається на них заробити.

"Сергій зрозумів, що краще за все заробляти на забудовниках. У Києві це дуже прибутково. Просто вибирає об'єкт, що будується, приводить туди активістів і влаштовує дебош, поки йому не заплатять. Але будівництва - не єдине, що цікавить хлопців. У моді так само кафе, ресторани, пляжі, і навіть МАФи", - повідомив журналіст.

За словами Годунка, щоб одеський Нацкорпус залишив в спокої бізнес, існують розцінки.

"Розцінки на те, щоб одеський НК перестав "кошмарити" конкретно взятого підприємця, варіюються від 5 до 15 тисяч доларів", - пише Годунко.

Як стверджує журналіст, не всі в одеському "Нацкорпусі" поділяють цей спосіб заробітку і вважають, що одеська організація "НК" прикривається ім'ям Андрія Білецького.

Раніше ЗМІ вже писали про вимагання грошей Сергієм Варламовим за припинення "наїздів" з компанії-забудовника.