RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Коронавірусні поховання": волонтер назвав учасників схеми з КМДА

Мер Києва Віталій Кличко був повідомлений про монополію компанії "Петро Великий" на ринку поховань загиблих від коронавірусу, проте ніяких заходів не приймав, при цьому волонтерів відсилав до профільних чиновників.

Такою думкою поділився волонтер та керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю (ПДМГ) імені М. Пирогова Геннадій Друзенко в інтерв'ю "Апострофу".

Він уточнив, що лише після прямого звернення до київського мера, фінансувати похорон загиблих від COVID-19 зобов'язали комунальне підприємство.

"Після ряду сюжетів в ЗМІ я листувався з Кличком... На сайті КМДА з'явилася заява, що київська влада бере на себе або поховання через комунальне підприємство, або компенсацію витрат. Днями наша знайома поховала померлого від коронавируса батька, і, дійсно, як мінімум в цьому випадку влада дотримувалася своїх зобов'язань. На цьому, вважаю, що наша місія виконана. І навіть і "швидка", яка була нами використана як катафалк, вирушила далі працювати "швидкою", - розповів волонтер.

Також він назвав профільного чиновника, який міг бути причетний до схеми з монополізацією ритуальних послуг.

"Цим напрямком займається Петро Пантелєєв (заступник голови КМДА). Чи був він у частці, у мене немає фактів, але питання крематорію - його зона відповідальності. Кличко перекладав стрілки, мовляв, є профільний заступник, з ним з'ясовуйте. Тобто це було, або з його участю, або недоробки, що була створена подібна монополія", - додав він.

Геннадій Друзенко закликав профільні органи розслідувати ситуацію з монопольним становищем "Петра Великого" і вжити заходів, щоб такий скандал не повторився.

"Це вже питання до антимонопольному комітету. Чому в комунальних підприємствах певній компанії надається перевага? Питання до київської влади: або ми пускаємо всіх, або краще, щоб ці люди не були при лікарнях, тому що це створює переваги на ринку", - уточнив волонтер.