RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бомбардувальники США разом з винищувачами ВСУ пролетіли над Україною: яскраві фото

У п'ятницю, 29 травня, два літаки B-1b "Лансер" з військово-повітряної бази Еллсворт (штат Південна Дакота) зробили дальній виліт, пролетівши над усією Європою і Чорноморським регіоном. Під час польоту до американських бомбардувальників приєдналися українські винищувачі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці посольства США в Україні, опублікувавши фото польоту.

"Місії бомбардувальних сил спеціальних операцій в Європу демонструють відданість нашим союзникам і партнерам, одночасно подаючи чіткий стримуючий сигналу будь-якому супротивникові", - підкреслив генерал Джефф Гаррігян, командувач силами ВПС США в Європі і Африці.

Під час польоту, бомбардувальники сил спеціальних операцій вперше інтегрувалася з українськими Су-27 "Фланкер" і МіГ-29 "Фулькрумами", а також турецькими КС-135.

Супровід і нагляд бойового патрулювання в Чорноморському регіоні також забезпечували польські F-16 і МіГ-29, а також румунські F-16 і МіГ-21.

Літаки дозаправки НАТО дозволили бомбардувальникам B-1 здійснити політ з бази ВПС США Еллсворт без затримок, а також надавали підтримку дозаправкою в повітрі літакам країн-партнерів.

Як повідомляв "Апостроф", під час бойових навчань ЗСУ в акваторії Чорного моря помітили російські судна і військовий літак РФ.