RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Рішення ВАКС щодо Бахматюка політичне і прийнято всупереч аналогічним рішенням щодо людей Януковича - адвокати

ВАКС при обранні запобіжного заходу у справі VAB банку проігнорував численні процесуальні рішення - рішення було прийнято всупереч аналогічним відносно чиновників Януковича (Клименка та Клюєва).

Про це заявили адвокати Олега Бахматюка Тетяна Козаченко і Дмитро Лошаков, коментуючи рішення Апеляційної палати ВАКС про обрання запобіжного заходу, пишуть Українські новини.

Вони заявили, що рішення має ознаки політичної заангажованості і буде оскаржене в міжнародних судах.

"По-перше, НАБУ проводить процесуальні дії в зупиненому виробництві, що є неприпустимим. По-друге, вони не змогли довести наявність міжнародного розшуку. Тому що НАБУ не провадить міжнародний розшук. Ні Інтерпол, жодна країна не підтвердили, що у них є інформація про дії, які потрібно здійснювати проти Олега Бахматюка. Незважаючи на це Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати фактично заочний арешт, причому пішов проти своєї практики, коли на тих же підставах щодо інших людей вони виносили протилежні рішення. до Клюєву і Клименко вони відмовили в застосуванні заходів саме тому, що неможливо проводити процесуальні дії при зупинених виробництвах", - заявила Козаченко.

Адвокат зазначила, що застосування запобіжного заходу у вигляді арешту неможливо, якщо не ведеться міжнародний розшук.

"Суд, коли мова йде про чиновників, які мають вплив на політику в Україні, свої кадри в різних сферах державного управління, вибирає лояльну позицію. А якщо мова йде про бізнес, який виробляє українську продукцію, створює робочі місця і не має телеканалів , представництва у владі, до них застосовуються рішення, які суперечать практиці ВАКС. НАБУ заявляє, що Олег Бахматюк знаходиться в розшуку і вони не знають, де він знаходиться. Це неправда. Документи в ВАКС, НАБУ, САП, були подані від адвокатів - виписки з федеральних реєстрів щодо осіб, де вони живуть, з адресами. Конкретне місце проживання відомо НАБУ, про що вони повідомляли захисникам. Ніхто ні від кого не ховається", - говорить адвокат.

Сторона захисту Бахматюка нагадала, що справу було відновлено у вересні 2019 роки без виробництва екс-генпрокурором Рябошапкою і його заступником Касько незаконним способом.

"Відбувається перерозподіл активів і тиск на бізнес. Вважаємо, що вибірковість неприпустима, тому рішення ВАКС ми вважаємо політичним і незаконним", - заявили захисники.

Вони заявили, що направлять скарги в ЄСПЛ, щоб він надав свою оцінку. Також готуються звернення до Генпрокурора, САП і Вищої ради правосуддя в тих частинах, де було допущено порушення.