RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли, як старі схеми з ДАБІ переносяться у новостворені органи

У ліквідованій Державній архітектурно-будівельній інспекції процвітають старі схеми, які поширюються і на новостворені органи.

Про це пишуть "Вести".

"Основним вигодонабувачем реформи ДАБІ є глава Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування Андрій Клочко. Він заручився підтримкою колишнього керівника Управління дозвільних процедур ДАБІ Олександра Сергієнка, який є його офіційним помічником і одним з авторів корупційної схеми "5 доларів за квадратний метр", - пояснюється в статті.

Там вказується, що створену Державну інспекцію містобудування (ДІМ), що має ті ж повноваження, що були у ДАБІ крім адмінпослуг, очолив екс-глава ДАБІ Юрій Васильченко. Видання зазначає, що раніше НАЗК склало протокол про адмінправопорушення Васильченка.

"Відчуваючи небезпеку розкриття таких фактів, продюсери Васильченко почали закачувати гроші в піар керівника. Навіть приділили увагу створенню йому стильного образу, в кращих традиціях його вчителя і роботодавця, екс-глави ДАБІ Олексія Кудрявцева, що попався на самопіарі. Цього чиновника називають батьком корупції в будівельній галузі. Нещодавно вийшло комплементарне інтерв'ю Васильченка: "Моя мета - зробити так, щоб Інспекція містобудування не асоціювати з корупцією". Це оксюморон, адже його присутність на чолі цього органу з корупцією його і асоціює", - констатувало видання.

Журналісти уточнили: нам розповідають про реформу, в ході якої ліквідували монополіста ДАБІ, а дозвільні функції адмінпослуг віддали Державній сервісній службі містобудування (ДССМ).

"Відповідь Васильченка -"планується, що ДІМ буде стежити за діяльністю інших нових органів - ГССГ і Державним агентством з технічного регулювання в містобудуванні (ДАТРМ)". Знову створили орган, який збереже схеми і буде проводити перевірки і стежити за наданням адміністративних послуг. Та ж ДАБІ тільки тепер з Департаментом дозвільних процедур на аутсорсингу під брендом сервісної служби. Тепер можна не враховувати скарги і повідомлення про порушення вимог законодавства на об'єктах, за які сумлінно сплачені тисячі доларів хабарів, легалізуючи будь-яке незаконне будівництво", - йдеться в матеріалі.