RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Гільдія кінематографістів Одеси просить Разумкова не допустити призначення Ткаченка міністром культури

Громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням не допустити призначення міністром культури народного депутат від "Слуги народу" Олександра Ткаченка.

Лист було опубліковано на сторінці Гільдії вFacebook.

Союз кінематографістів звернув увагу на репутацію Ткаченка, а його "рейдерські дії" щодо як "Одеської кіностудії", так і ДП "Укркінохроніка".

"Професійні кінематографісти Одеси просять Вас не допустити призначення скандально відомого медіа-менеджера, колишнього гендиректора "1+ 1" Олександра Ткаченка на посаду міністра культури України в зв'язку з тим, що своїми діями він фактично привласнив і цинічно знищив Одеську кіностудію художніх фільмів, і здійснює спробу рейдерського захоплення кіностудії "Укркінохроніка", - заявили в "Гільдії кінематографістів Одеси".

Раніше громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до правоохоронців з проханням покарати винних у захопленні і знищенні "Одеської кіностудії". Лист було адресовано керівникам СБУ, ГПУ, НАБУ, САП і ДБР. У листі описано процес незаконної приватизації "Одеської кіностудії" народним депутатом Олександром Ткаченком.

"Ткаченко А. В. та Неверко О.Я. з корисливих мотивів за попередньою змовою, сфальсифікували документи і зробили рейдерське захоплення культурної національної спадщини народу України - Одеської кіностудії. Це призвело до незаконної приватизації і знищення державного підприємства. Дії Неверка і Ткаченка підпадають по ознаки злочину, передбаченого статтями 190,191, 233,364, 366 КК України", - заявили в "Гільдії кінематографістів Одеси" в листі.

Раніше повідомлялося, що трудовий колектив державного підприємства "Українська студія хронікально-документальних фільмів" (ДП "Укркінохроніка") звернувся до президента Володимиру Зеленському з проханням захистити від спроб глави комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка організувати рейдерське захоплення державного підприємства.