RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

Як силовики Рівненської області втягнулися в політичні розборки перед виборами

Правоохоронці Рівненської області провели обшуки у директора ТОВ "Західметал", депутата Сарненської районної ради від "Європейської Солідарності", Олега Жошко. Його підозрюють у перевищенні вартості виконаних робіт при будівництві одної з ділянок дороги в тій же області в 2017 році і легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом. Сам Жошко назвав справу "замовною", заявивши, що його провини в інкримінованій справі немає.

Адвокат депутата Олександр Пузирко вважає, що справа має політичний підтекст, про це він повідомив "Апострофу".

"Вважаю справу замовною і політично мотивованою тому, що по-перше, "бомба" вибухнула в період підготовки до виборів. До місцевих рад шанси обратися мають відомі на місцях люди, які тривалий час працюють в інтересах суспільства. Просто "зелений колір" не допоможе. Потрібні реальні досягнення і заслуги перед людьми", - зазначає адвокат.

Як вказує адвокат, йде боротьба між учасниками будівельного ринку за участь в освоєнні грошей від програми "Велике будівництво".

"Справа, за якою Олегу Павловичу висувають звинувачення, тягнеться з 2017 року. Ділянка дороги лежить вже 3 роки, по ній їздить транспорт. Шість разів відповідні структури брали проби асфальту, щоб уточнити якість покриття, відповідність стандартам. Однак, коли 15 травня приїхали з обшуками, то наробили такого галасу у ЗМІ, ніби вони розкрили "злочин століття". Здивувало, що СБУ області на офіційних ресурсах виклала інформацію, що Жошко О. П. оголосили підозру і його майно арештоване за рішенням суду. Насправді, нічого подібного не було", - зазначив адвокат.

Адвокат бачить бажання завдати репутаційного удару клієнтові, він вказав на тиск на судову систему. Як продовжує адвокат, слідчі Нацполіціі області, маючи рішення суду на проведення обшуку на приватному підприємстві "Західметалбуд" здійснювали обшуки на ТОВ "Західметал" О. Жошко і вилучили техніку та документацію. Адвокат вказав, що прокуратура області подавала апеляцію з клопотанням про взяття його клієнта під варту.

"В апеляції вимагали здати закордонний паспорт, а ми його добровільно здали, коли ходили на допити. Подають апеляцію на арешт майна, яке не належить моєму клієнту. Що стосується арешту майна, в рішенні від 23.01.2014 року по справі "East / WestAllianceLimited" проти України (Заява № 19336/04) ЄСПЛ нагадує, що втручання держоргану в право на мирне володіння майном має забезпечити баланс між інтересом суспільства і вимогами захисту прав конкретної особи. Вся ця "бравада", прагнення правоохоронних органів, свідчить про замовний характер справи. Щось в країні змінилося - якісь "узаконені 90-і", - підсумував О. Пузирко.