RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Як довго йде відновлення від коронавірусу: нова заява вчених

Коронавірус насамперед атакує легені хворого, тим хто переніс COVID-19, на відновлення їх повноцінної роботи потрібне тривале відновлення.

Про це розповів в інтерв'ю радіо Sputnik пульмонолог, заслужений лікар Росії Олександр Карабиненко.

"Після перенесеної коронавірусної інфекції в легенях спостерігаються фіброзні зміни, як після інших запальних захворювань легенів. Це буває після важкої пневмонії, при хронічній обструктивній хворобі легень, яка часто загострюється, при інтерстиціальних захворюваннях легенів. У людей йдуть структурні зміни, які вимагають тривалого відновлення", - пояснив доктор.

Він уточнив, що терміни відновлення залежать в першу чергу від індивідуальних особливостей організму. В окремих випадках процес може зайняти тривалий час. Терміни залежать від індивідуальної здатності кожного переніс COVID-19 до структурного відновлення пошкодженого органу.

"Як це покращувати? Це тільки саме з часом може трапитися. Після перенесеного свинячого грипу N1H1 спостерігалися фіброзні ураження, які тривали протягом півтора-двох років. У деяких легені не відновилися до цього часу", - зазначив пульмонолог.

Раніше кандидат медичних наук, доцент Федір Лапій в коментарі "Апостроф" заявив, що люди з надмірною вагою мають більше шансів померти від коронавірусу, ніж ті, хто веде більш рухливий і здоровий спосіб життя.