RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Росія раптово "кинула" найманців з Донбасу: в мережі побачили загрозу великої війни

ПВК "Редут", яка обслуговує інтереси російського Газпрому в Сирії, перестали брати бойовиків з досвідом війни на Донбасі.

Про це повідомляють в Telegram-каналі WarGonzo з посиланням на джерело в ПВК "Вагнера".

У ПВК Газпрому, де бійці охороняють виробничі об'єкти, а також займаються забезпеченням безпеки порту Латакія, відмовили в зарахуванні на службу всім кандидатам, які мають в анкеті дані про участь у бойових діях в так званих ЛНР і ДНР. Але раніше близько половини військових були бойовиками з Донбасу, або російськими найманцями.

Також тепер бійцям, які воювали за "республіки", не продовжуватимуть контракти.

"З огляду на те, що ПВК "Редут" раніше не була помічена в подібного роду кадровій дискредитації - є всі підстави вважати, що її керівники отримали чіткий сигнал зверху. Адже не секрет, що бійці російських ПВК, в певному сенсі, є резервом - на випадок активізації бойових дій на Донбасі", - пишуть в інтернеті.

У мережі підкреслили, що це може свідчити про загострення війни на сході України. Адже бойовиків не беруть в інші ПВК, а залишають на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ЛДНР не припиняють збройні провокації проти українських військових на Донбасі, за минулу добу вони 7 разів порушили режим припинення вогню.