RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дискредитація футболу депутатами: Шевченко і Ротань стали на захист УАФ

Скандал навколо спроб депутатів пролобіювати продовження роботи так званої футбольної ТСК, яка працює проти Української асоціації футболу, не вщухає. Депутати ВР вже двічі не змогли винести це питання на голосування, в той же час легенди українського футболу виступили проти тиску на спорт.

Про це пише "Капітал".

Відзначається, що голосувати з великою ймовірністю будуть 17 червня. А причина не голосування 16 червня - у відсутності голосів, які партія Григорія Суркіса "намагається назбирати".

Створена в кінці 2019 року футбольна ТСК (для вивчення питання будівництва футбольних майданчиків) пропрацювала півроку, встигнувши за цей період максимально оскандалитися, пише видання. Так, спочатку Григорій Суркіс засвітив в Раді смс-листування щодо створення комісії, де давав комусь команду: "Працювати далі".

"Потім, від членів ТСК вимагали пройти поліграф, щоб довести незалежність від Суркіса", - згадують журналісти.

Далі були заяви зсередини самої комісії про спроби тиску на її членів, а заступника голови комісії Мамку звинувачували "в підкупі" з боку Суркіса.

Спроби політичного тиску на УАФ і її дискредитація "руками" парламентської ТСК - стала "останньою краплею" для відомих спортсменів, вважають журналісти, і дійшло до того, що до депутатів апелюють головні тренера національних футбольних збірних.

Андрій Шевченко, наприклад, підписав лист трьох володарів "Золотого м'яча", в якому політиків закликали припинити маніпуляції. Тренер українських чемпіонів світу (U-20) Олександр Петраков підтримав це звернення. А тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань, ставши на сторону УАФ, позначив спроби політиків пролобіювати нові повноваження для футбольної ТСК, як "палки в колеса українському футболу".

"Я повністю підтримую своїх колег (Шевченка, Блохіна, Бєланова). У нас завжди, коли робиться щось хороше для країни, знаходяться ті, хто недолюблює і критикує. А за що власне? За те, що в Дніпрі, в Києві будувалися поля, які я особисто бачив. Цілі цієї ТСК, думаю, в чомусь іншому...", - сказав він, додавши, що "йде політична гра".

Раніше ряд депутатів ВР заявили, що не голосуватимуть за продовження роботи футбольної ТСК, тому що факти зловживання УАФ не підтвердилися, а сама комісія намагається вийти за рамки своїх повноважень.