RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Купити зможуть не всі: що відбувається з цінами на найпопулярніші ягоди і фрукти в Україні

В Україні знову зросли ціни на сезонні фрукти і ягоди, але не на всі: ціни на черешню і абрикоси продовжують триматися на колишньому рівні, на полуницю рекордно зросли, малина і ожина - почали дешевшати.

Про це повідомляє east-fruit.com.

Кісточкові фрукти: черешня, вишня і абрикос тримаються в ціні, тому що в цьому році Україна втратила основну частину врожаю внаслідок заморозків.

Черешню продають, як правило, по 50 грн/кг, хоча черешня діаметром більше 28мм і з високими якісними параметрами, а також в хорошій упаковці, може продаватися і по 90 грн/кг. Вишня коштує в середньому 30-40 грн/кг, а абрикос - 30-50 грн/кг. При цьому на цьому тижні ціни на абрикос почали рости.

Погіршення погоди в центральних областях погіршило якість полуниці, що вплинуло і на ціни. За ягоду невисокої якості в центральних регіонах зараз просять від 45 грн/кг при відвантаженні з поля, а дрібним оптом продають суницю садову за ціною від 60 до 80 грн/кг.

У південних регіонах суниця коштує від 60 до 90 грн/кг. У західних регіонах зараз в господарствах купують суницю по 50-70 грн/кг, а на оптових ринках вона коштує в середньому на 5-10 грн/кг дорожче.

Малина і ожина за останні два дні подешевшали в середньому на 50 грн/кг, але їхня пропозиція залишається дуже малооб'ємною. Малину зараз можна купити дрібним оптом по 200 грн/кг, а ожину - в середньому по 150 грн/кг.

Лохина залишається дуже дорогою. Зараз її можна купити в середньому по 300 грн/кг дрібним оптом, але пропозиція швидко зростає, тому вже є перші пропозиції ягоди не найвищої якості за ціною 200 грн/кг. Ще два дні тому лохину українського виробництва продавали, як правило, по 400 грн/кг.

Є на оптових ринках вже і червона смородина і агрус. Ціни на них формуються приблизно на однаковому рівні - від 70 до 80 грн/кг при реалізації дрібним оптом і трохи дешевше за умови самовивозу з господарства.

Що стосується жимолості, то її пропозиція залишається малооб'ємною. Середня ціна реалізації жимолості дрібним оптом коливається в районі 300 грн/кг. У деяких супермаркетах роздрібна ціна на жимолость вже опустилася до 320 грн/кг (39,9 грн за 125 грамів). Однак ягоди в цьому році, швидше за все, буде небагато, і навряд чи ціна дуже сильно знизиться.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти вважають, що через заморозки в Україні виникне дефіцит ранніх фруктів, але на врожай яблук і груш це не вплине.