RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Фонд Вадима Новинського виділить 4,3 млн грн сім'ям медиків, які померли від коронавірусу

Фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" виділить по 100 тис. грн сім'ям кожного з 43 медиків, які померли внаслідок захворювання на COVID-19.

Про це Вадим Новинський повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Народний депутат привітав медичних працівників з професійним святом, наголосивши на їх особливій ролі в стримуванні поширення інфекції в Україні, а також їх самовідданій боротьбі за порятунок життів пацієнтів.

"У цьому році, як ніколи раніше, до Вашої праці прикута особлива увага простих людей. Ви - ті, хто дарують надію, і ті, хто рятують людей у період найстрашнішої пандемії в новітній історії людства. Завдяки Вашій праці тисячі українців вже вилікувалися від небезпечної недуги. Завдяки Вашим діям відсоток смертності від коронавірусу в нашій країні залишається одним з найнижчих у світі. Дякую Вам за це!" - зазначив політик.

Новинський також додав, що під час божественної літургії молиться за здоров'я лікарів.

Як повідомлялося, на даний момент обсяг благодійної допомоги, наданої Фондом Вадима Новинського і бізнесами "Смарт-Холдингу" в боротьбі з епідемією, перевищив 100 млн грн. Для медустанов України придбано 20 апаратів ШВЛ, понад 100 тис. ЗІЗ для медиків, 100 тис. високоточних ПЛР-тестів DialPlexQ.

Також Фондом були придбані майже 1 млн захисних масок для медустанов, парафій УПЦ і промислових підприємств України. Щоб підтримати в умовах карантину літніх людей Херсона, Миколаєва, Маріуполя, а також Києва і області була організована адресна доставка понад 20 тис. продуктових наборів.