RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Люди стають "оголеними": названо головну небезпеку потужного розвитку цифрових технологій

Американський футуролог і селебріті-спікер Томас Фрей попередив про небезпеку розвитку цифрових технологій в світі і про те, як це впливає на життя людей.

Про це він розповів "Апострофу".

"Так, цей страх поширюється серед людей - то, що всі наші дії будуть відслідковуватися. Це збільшує попит на пристрої, які здатні замаскувати людини, щоб ніхто не знав, де він і що робить. Ми всі потребуємо приватності. І якщо хтось втручатися в наше особисте, ми будемо чинити опір. ми підемо з роботи, де за нами постійно стежать, відмовимося від своїх занять. і то, чого ми хочемо - це сховатися подалі, піти від відчуття, ніби на тебе всі вказують пальцем і вимагають, щоб ти був відповідальним за якусь дурість, яку утнув колись", - вважає футуролог.

За його словами, сьогодні все більше людей мають камери і можуть записувати все, що відбувається в світі.

"Люди стають, так би мовити, більш оголеними. Ми ніде не можемо сховатися, наше місце розташування можна виявити дуже точно. Адже навколо Землі обертаються супутники, здатні сканувати поверхню в найдрібніших деталях. Багато людей вірять, що якщо ми будемо жити в радикально прозорому світі і знати абсолютно все один про одного, ми будемо почуватися безпечніше. Але якщо я знаю все про вас, то я знаю номер вашої банківської карти, номер вашого банківського рахунку, пароль", - розповів Фрей.

Він вважає, що таким чином люди втратять можливість мати приватну власність, тому що не зможуть тримати нічого в секреті.

"Тому нам все ж потрібен певний міхур приватності. Таке поняття ще не визначили на юридичному рівні, але воно вже визначено на культурному і технологічному рівнях. Тому зараз ми знаходимося в якомусь перехідному стані, намагаючись з'ясувати, що ж таке приватність", - вважає він .

Детальніше про це читайте матеріалі "Апострофа": Після пандемії коронавірусу людство очікує хвиля самогубств - Томас Фрей.