RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Зачепила кожну родину: Зеленський звернувся до українців у День скорботи і пам'яті жертв війни

У День пам'яті і скорботи, який відзначається в Україні 22 червня, президент Володимир Зеленський нагадав про 10 мільйонів загиблих українців у Другій світовій війні.

Звернення глави держави з цього приводу опубліковано в офіційному Telegram-каналі.

"Сьогодні, в День пам'яті і скорботи, ми згадуємо всіх українців, які постраждали від найбільшої катастрофи ХХ століття. Україна втратила у Другій світовій близько 10 мільйонів людських життів. В результаті не народилося майже 13 мільйонів дітей", - назвав страшні цифри Володимир Зеленський.

Глава держави нагадав, що Друга світова війна прийшла на українську землю у вересні 1939 року, коли Львів, Самбір і Дрогобич піддалися бомбардуванням німецької авіацією. А 22 червня 1941 року о четвертій годині ранку перші бомби впали на Київ.

"На жаль, та війна досі породжує багато суперечок в суспільстві. Суперечок про те, вона була "своєю" чи "чужою". Думаю, нам нема про що сперечатися. Та війна так чи інакше торкнулася кожної української родини. Вона дала нам гіркий досвід втрати і досвід подвигу, що надихає", - зауважив президет.

Зеленський закликав пам'ятати кожного, хто загинув у тій війні - військових і цивільних, чоловіків, жінок і дітей. І при цьому підкреслив, що необхідно пам'ятати, що українці не тільки вижили в тій страшній війні, але і згодом отримали власну державу, яку треба перетворити на мирну і щасливу країну.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в День медика, який відзначається в Україні у неділю, 21 червня, президент України Володимир Зеленський назвав медичних працівників ангелами-охоронцями.