RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Колись там була вода: опубліковано лякаючі фото екокатастрофи в Криму

У мережі з'явилися фото з Міжгірського водосховища, яке було найбільшим з наливних штучних водойм Криму.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Крим.Реаліі".

Зараз там дуже мало води, всюди багато трави і цвітуть квіти, а ще там багато ракушок, зараз водосховище поповнюється лише осадами, вода по трубах не надходить від України.

З п'яти джерел водопостачання Сімферополя Міжгорне водоймище було найбільш ємним до 2014 року. Його запаси практично завжди можна було поповнити водою Північно-Кримського каналу.

Водосховище забезпечувало водою населені пункти, розташовані уздовж траси Сімферополь-Євпаторія.

Російська влада Криму планує відновити роботу Міжгірського водосховища до 2025 року, наповнивши його паводковими водами чотирьох кримських річок: Альми, Салгира, Качи і Бельбека. Згідно з їх розрахунками, це дозволить забезпечити надійне водопостачання Сімферополя, Сак, Євпаторії та північної частини Севастополя. Кошти на реконструкцію водосховища повинен виділити федеральний бюджет Росії в обсязі 25 мільярдів рублів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що народні депутати в середу, 17 червня, провалили голосування за законопроекти №2831-1 і №2831-2 про перелік підприємств, що не підлягають приватизації. Наслідком прийняття цього рішення могло стати зняття перешкод для подачі води в анексований Крим.