RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Залишило величезний слід: на озері Лох-Несс зняли "чудовисько", фото

У минулому році в Шотландії на озері житель Великобританії Стів Чалліс зробив знімок істоти, яка зовні нагадує знамените лохнеське чудовисько.

Про це повідомляє видання Daily Record.

Кадри були зроблені під час поїздки на екскурсію в замок Замок Аркарт на березі знаменитого озера. Чоловік фотографував протилежний берег, його увагу привернули брижі на воді. Він зробив кілька знімків, а потім з води на мить з'явилося і сама істота. Після цього вона сховалося і більше не з'являлася.

Камера зафіксувала тварину тільки на одному кадрі, який Чалліс виявив вже через кілька місяців, коли переглядав зроблені під час поїздки знімки на карантині через коронавірусу.

Британець поділився дивним знімком в соцмережах. Користувачі припустили, що це було знамените лохнеське чудовисько. Однак сам фотограф цієї думки не поділяє. Він не вірить в монстра і вважає, що знята ним істота була великою рибою або тюленем.

На думку блогера і експерта Нессі Роланд Уотсон, зроблений Чаллісом знімок відредагований в фотошопі. Сам же Чалліс запевняє, що фотографія справжня. Він звернув увагу, що зроблений ним кадр зовсім не схожий на ті знімки монстрів, якими рясніє мережа.

Нагадаємо, згідно з легендою в шотландському озері Лох-Несс мешкає велике чудовисько. Більшість прихильників існування чудовиська вважають його реліктовим плезіозавром.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Нової Зеландії, які займаються складанням каталогу флори і фауни озера Лох-Несс, припустили, що місцеве чудовисько - це гігантський морський вугор.