RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Молодіжний курорт з нічними тусовками: як доїхати і скільки коштує відпочити в Залізному Порту

У 2020 році влітку українців чекають на відпочинку в Залізному порту - в місці активного дозвілля, тусовок і закладів.

Селище розташоване в 70 кілометрах від Херсона.

Ціни

Цей курорт вважається досить економним, адже вартість житла починається від 100 гривень. За таку суму можна зняти кімнату в приватному секторі. Однак варто звернути увагу, що особистої вбиральні, душа і кухні там не буде. Найчастіше ці приміщення на вулиці в окремій будівлі.

Іноді трапляються оголошення про житло за 50 гривень на добу з людини. Але варто бути готовим, що до моря буде далеко. У кімнаті можуть бути старі й пошарпані меблі.

Також є на курорті і готелі, пансіонати, бази відпочинку. Найчастіше зняти такі можна зі сніданком. Ціна стартує від 350 гривень за добу з людини. Але там можуть бути і розваги на території, наприклад, басейн і дитячий майданчик. Ціна залежить не тільки від зручностей, а й віддаленості від моря.

Найчастіше готелі і гостьові будинки розташовані поряд з набережною - 50-100 метрів. Там розвинена інфраструктура, умови проживання кращі, з власною вбиральнею і душем. Також часто в номері є техніка: чайник, холодильник, телевізор. Сума такого житла буде від 600-700 гривень.

Стандартний тримісний номер обійдеться приблизно в 1000-1100 гривень на добу. Комплектація буде приблизно така ж, як і у двомісних номерів. Для відпочинку групі з 5-6 чоловік можна зняти двох або трикімнатні номери вартістю в 1800-2200 гривень на добу.

Крім номерів, адміністрації гостьових будинків забезпечують охорону території, подачу гарячої води, наявність швидкісного інтернету, басейну, зони для барбекю, парковки.

Розваги

У Залізному Порту ви точно не занудьгуєте. Там є два аквапарки, один з яких на пляжі, луна-парк з різними атракціонами, розважальний комплекс для занять дайвінгом. Але крім цього на курорті кипить тусовочне нічне життя. Безліч клубів запрошують на танцпол. Нічні бари також працюють для відвідувачів. Є вдень і дитячі дискотеки, кафе.

Як дістатися

Доїхати до ЖП можна на автобусі з Дніпра, Запоріжжя, Кропивницького, Кривого Рогу. Також можна приїхати на потязі до Херсона, а звідти дістатися на маршрутці, які регулярно ходять з вокзалу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити на чорноморських курортах Херсонської області.