RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли, як мільйонер з Харкова загруз в судах і боргах через сумнівні фірми

Бізнесмен з Харкова Олександр Гринько за 8 років потрапив зі списку найбагатших людей України в судові тяжби, пов'язані з мережею сумнівних фірм.

Про це з посиланням на "ДС" пишуть "Українські новини".

Так, Гринько, який в 2012 засвітився на 169 позиції рейтингу найбагатших українців за версією "Фокуса", за даними ЗМІ, опинився в центрі судових ряду розглядів. Він, менш ніж за три роки, створив мережу підприємств, які могли бути використані в злочинних схемах - людина з аналогічними його прізвищем, ім'ям та по батькові і ще група спільників фігурують в різних реєстрах юросіб як засновники, бенефіціари і підписанти.

Підприємства, можливо, створені Гриньком (і / або його рідними, близькими людьми, подругами і соратниками) зареєстровані за кількома однаковим адресами (нерідко з використанням однакових номерів телефонів), є учасниками (бенефіціарами) один у одного. По підприємствах "кочують" сам Гринько, а також, як стверджують ЗМІ, його мати Раїса Гринько, дочка Карина Гринько, цивільна дружина Олена Тинькевич і кілька партнерів - Анна Кирпич, Петро Куценко, Ольга Липак. Багато фірм за ЄДРПОУ можна знайти в Реєстрі судових рішень.

Багато з цих підприємств об'єднує наявність у них великого боргу і вид діяльності 68.20 "Надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна". Як приклад журналісти наводять ТОВ "АЛЬФА". Серед засновників - сам А. Гринько та ТОВ "ЮФ" УКРАЇНА ". Керівник - Карина Гринько. Кінцевий бенефіціар - Олена Тинькевич. Діяльність - КВЕД 68.20. Є борги. Підприємство фігурує в судових розглядах (останні суди). Ще один показовий кейс - ПП "ПАН+". Засновник - ТОВ "Кафе Театральне" (уповноважена особа - Петро Куценко). Уповноважена особа - Карина Гринько. Кінцевий бенефіціар - Олександр Гринько. КВЕД - 68.20. У підприємства великий борг.