RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Низькі ціни і тиша: скільки коштує відпочинок на морі в Стрілковому

Азовське море користується особливою популярністю серед українців під час літніх відпусток, а курорт Стрілкове стане ідеальним місцем для тихого сімейного відпочинку з дітьми на чистих пляжах.

"Апостроф" розповідає про те, які ціни на проживання і які розваги є на курорті в Стрілковому.

Які розваги є на курорті:

Стрілкове - найпівденніший азовський курорт на території Херсонської області. На відміну від інших курортів, він відрізняється слабкою інфраструктурою, але при цьому тут будуть доступні "традиційні" пляжні розваги: катання на "банані", оренда катамарана або невеликої яхти.

Дискотеки та розважальні заходи в основному організовують на територіях великих пансіонатів і баз відпочинку. Все це компенсується невисокими, за регіональними мірками, цінами на відпочинок, вільними пляжами і екологічно чистої обстановкою.

Які умови проживання і ціни на житло:

Об'єкти в селищі досить "традиційні". Тут є гостьові будинки, бази відпочинку, пансіонати, міні-готелі, приватний сектор і "будиночки біля моря". Ціни на проживання тут починаються з 50-70 гривень на людину в добу. В основному такі пропозиції можна зустріти в приватному секторі або недорогих базах відпочинку, де власники забезпечують мінімальні умови для розміщення.

Є й дорожчі варіанти (150-170 гривень на добу з людини) припускають, що в номері, крім ліжок, буде кондиціонер, телевізор, постійний доступ в інтернет. На території бази є місця для приготування їжі і столові.

Найдешевші варіанти проживання розміщуються на третій лінії від моря, тому до пляжу доведеться близько кілометра добиратися пішки.

Туристи мають можливість зупинитися в гостьових будинках, пансіонатах або міні-готелях, що знаходяться на першій лінії від моря. Тут розрахунок йде не з людини, а за номер. Найдешевший номер за 2-3 людина стоїть 300-350 гривень. У кімнаті буде тільки найнеобхідніше: ліжка, комод, холодильник, електрочайник. А ось зручності (туалет, умивальники, душ), швидше за все, будуть на вулиці.

"Напівлюкс" (за місцевими мірками) тут здають за 500-600 гривень на добу, в якому можуть розміститися 3-4 людини. Тут вам запропонують просторий номер з новими меблями, туалетом, душем, телевізором і побутовими приладами, необхідними для комфортного відпочинку.

Можна відпочити і з великим комфортом. В такому випадку вам потрібно придивитися до пансіонатів, що пропонують в пік сезону тримісні номери за 700-1100 гривень на добу. За ці гроші вам нададуть простору кімнату з якісними меблями, побутовою технікою і зручностями. На території пансіонату буде все необхідне для відпочинку, включаючи басейн, обладнаний дитячий майданчик, паркування, місце для відпочинку і барбекю.

Найдорожчий відпочинок в Стрілковому починається з 1400-1500 гривень за "стандартний" (за мірками закладу) готельний номер на добу.

Традиційно адміністрації таких баз відпочинок можуть організувати підвезення відпочивальників від залізничної станції Новоолексіївка або Генічеськ. А ось в інших випадках можна дістатися до селища самостійно на маршрутках, які в сезон постійно до урсіруют між Генічеськом та Стрілковим.

Детальніше про чорноморські курорти Херсонської області, серед яких найбільш відомі Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт і Приморське, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити на чорноморських курортах Херсонської області.