RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Це українська Шрі-Ланка: як дістатися острова Джарилгач і у скільки обійдеться відпочинок

Епідемія коронавірусу і введений в країні карантин змусив українців змінити свої плани щодо літнього відпочинку, а тому багато хто вирішив знайти місця для відпочинку в Україні.

Як розповідає ТСН, в Україні є власна Шрі-Ланка - острів Джарилгач Херсонської області.

Це мальовниче місце на мапі країни не поступається швейцарським краєвидам, а ще там можна побачити екзотичних тварин, не виїжджаючи за кордон.

Джарилгач у перекладі з тюркської мови означає "обпалені дерева". Цей острів - найбільший за площею і другий за довжиною в Україні і Чорному морі із площею у 56 квадратних кілометрів. Безлюдний острів стосується Херсонської області.

Клімат на острові помірно континентальний та пом’якшений морем, тож відпочинок у наметах тут буде ідеальним.

На Джарилгачі є близько 200 озер, також тут є лікувальні грязі та солоні озера, які містять йод та бром у великих кількостях. Саме повітря теж насичене сполуками цих елементів.

Завдяки тому, що острів не заселений, тут справді можна відпочити від міського шуму та насолодитися природою.

Цікавою пам'яткою на острові є Джарилгацький маяк, який 1902 року проєктував Гюстав Ейфель.

Щоб дістатися острова, спочатку потрібно доїхати до Херсонської області. Це можна зробити власним або орендованим автомобілем, а також потягом. Наприклад, із Києва потрібно доїхати до Херсона: зі столиці сюди курсують чотири поїзди, один з яких "Інтерсіті". Потяги перебувають у дорозі від 5 до 10 годин залежно від типу.

Ціни на квитки за напрямом "Київ - Херсон":

  • місце для сидіння першого класу - 520 грн;
  • місце для сидіння другого класу - 360 грн.
  • місце у вагоні класу "Люкс" - 870 грн;
  • місце у купейному вагоні - 570 грн;
  • місце у плацкартному вагоні - 315 грн.

Далі ж потрібно проїхати ще 99 кілометрів до Скадовська, де з центрального пляжу до острова курсують приватні катери з центрального пляжу м.Скадовськ.

Острів Джарилгач є незаселеном, тож найліпше тут ночувати в наметах. Відпочинок тут дикий, тож якщо у планах провести на острові кілька днів, варто запастися їжею, прісною водою та одягом. Варто також захопити захисний крем від сонця.

На острові також є намети, які можна орендувати: одна ночівля коштуватиме від 200 до 450 грн. Також на Джарилгачі є кілька невеликих баз, де можна зняти будинки. Ціна за добу коливатиметься від 600 до понад 1000 грн.

Також тим, хто збирається відвідати острів, доведеться пам'ятати про те, що на Джарилгачі мешкають дикі олені, лані, муфлони, дикі кабани, лисиці тощо.

Як повідомляв "Апостроф", українців обурили ціни на відпочинок в Коблево - вони в рази перевищують вартість відпочинку на закордонних курортах.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: