RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Головлікар "Феофанії" Семенів покриває схеми глави Центру превентивної медицини ДУС Перепаді - журналіст

Керівник Центру превентивної медицини ДУС Ольга Перепадя причетна до махінацій головлікаря клінічної лікарні "Феофанія" головного управління справами Ігоря Семеніва.

Про це повідомляє Руслан Якушев в матеріалі "Про що мовчить головлікар" Феофанії "Ігор Семенів?" видання "Антикор".

"На початку червня "Феофанія" з подачі керованого Перепадею Центру превентивної медицини ДУС обзавелася системою для ПЛР CFX96 Dx. Купили в "АЛТ Україна ЛТД" за 1,02 млн гривень. Однак ця компанія на сайті продає цю систему за 900 тис гривень."Феофанія" переплатила 120 тис державних гривень", - зазначає він.

Він підкреслює: ринкова вартість такого обладнання стартує від 700 тис гривень: "Насправді "Феофанія" зі схвалення Перепаді переплатила 320 тис гривень".

Автор загострює увагу на зв'язку Семеніва з Перепадею в тому, що вона також займає посаду лікаря-онколога в "Феофанії": "Однак прийом Перепадя не веде. А значить, не лікує хворих. Але зарплату отримує".

У матеріалі акцентується увага на зв'язку Перепаді з косметологічною клінікою "Поліс-Мед", що має ознаки фейковости: "Свою сторінку в Інстаграмі вона назвала ім'ям цієї клініки".

Наводячи докази фантомності клініки, автор акцентує, що співзасновниця "Поліс-Меду" є рядові медпрацівники Ірина Пилипенко і Людмила Недільська, і на повній відсутності згадок про клініку в Інтернеті: "Не обійшлося без публікуючої особисті фото в Інстаграме клініки Перепаді. А ще - від її зв'язку з головлікарем "Феофанії".

"Клініка не працює, але ніби як діє. Чи не для відмивання чи держкоштів високопосадовцями лікарями?", - підкреслює Якушев.

Іншим доказом незаконного походження добробуту Перепаді вказується недекларування нею реального доходу. У 2016/17 роках дохід Перепаді становив 6 тис дол і 9 тис дол, і її витрати "абсолютно не відповідали заробітку".

"У грудня 2016 на матір Перепаді була зареєстрована квартира в Києві, вартістю близько 250 тис дол. Там живе Перепадя з сином. У січні 2017 цьому будинку на її матір було зареєстровано ще і 2 паркомісця вартістю в 60 тис доларів. Цього року Перепадя витратила на відпочинок 11 тис дол", - підкреслює Якушев.

Він загострює увагу, що Перепадя не декларує дохід від "Поліс-Меду", "що підтверджує його фейковість": "Звідки гроші на нерухомість у держслужбовця з зарплатою в 10 тис дол на рік? Можливий зв'язок все пояснює. І історія з тендером це тільки підтверджує".

Він висунув припущення про пособництво керівництва ДУС схемам Семеніва-Перепаді: "Чи може т.в.о. керівника ДУС Ігор Лисий бути не в курсі, що "Феофанія" (Семенів) забезпечує Перепаді та її сім'ї житло, відпочинок і багате життя? Як може про це не знати його зам Дмитро Слободянюк, керуючий профільним Управлінням охорони здоров'я та санаторно-курортних установ ДУС? ", - пише Якушев.