RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Сильна спека зміниться грозами: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні

За прогнозами синоптиків, вже на початку цього тижня спека почне змінюватися грозами.

Про це повідомляється на сайті Українського гідрометцентру.

У понеділок, 6 липня, буде все ще спекотно. У східних областях України - від 32 до 38 градусів з сонцем. У центральних областях від 30 до 34 градусів без опадів.

Дощі очікуються на заході: в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Волинській областях. Температура - до +32 градусів тепла.

На півдні країни дощів не буде, температура від +33 до +38 градусів. У Києві опадів також не очікується, температура від +30 до +32 градусів.

У вівторок, 7 липня, погода почне потроху псуватися. Дощі литимуть майже на всій території країни, крім сходу. У деяких областях почне спадати спека.

У центральних регіонах і столиці очікується від +29 до +35 градусів з грозами. На заході України температура значно знизиться, очікується від +18 до +23 градусів з опадами.

На півдні від +33 до +38 градусів з дощами. І тільки на сході країни опадів поки що не буде, температура від +31 до +38 градусів.

У середу, 8 липня, менш спекотно стане по всій країні. У центральних областях вдень від +21 до +27 з грозами. Вночі - від +16 до +18.

На заході, за словами синоптиків, нарешті припиняться дощі. Температура вдень від +21 до +24, вночі від +12 до +14.

На півдні: в Одеській, Херсонській, Миколаївській областях та Криму - від +25 до +34 градусів тепла з грозами днем і до +22 градусів вночі.

На сході синоптики теж прогнозують дощі, від +25 до +36 вдень і від +19 до +24 градусів вночі.

Як повідомляв "Апостроф", за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня літо в Україні буде по-справжньому спекотним, різке зниження температури почнеться в другій половині серпня.

У свою чергу, метеоролог Віра Балабух заявила, що літо в Україні буде супроводжуватися сильними зливами, градом і шквалами, при цьому невелика ймовірність, що екстремальною і тривалою буде спека.