RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Бойовики застосували на Донбасі заборонену зброю: загинув військовий ЗСУ, є поранені

За минулу добу бойовики 14 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши заборонені Мінськими домовленостям 120-ти і 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю і безпілотні літальні апарати.

Про це йдеться в заяві штабу Операції Об'єднаних сил (ООС).

У результаті ворожих атак один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще троє бійців отримали поранення.

"Рішучими діями і ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил. За даними розвідки, 8 липня українські захисники поранили двох загарбників і знищили один автомобіль типу "Тигр", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що російсько-окупаційні війська також з автоматичних станкових гранатометів обстріляли житлові будинки місцевих жителів селища Зайцеве. У результаті були пошкоджені шиферна покрівля даху, розбиті склопакети двох вікон і пошкоджені стелю і стіни коридору житлового будинку. Жертв і поранених серед цивільного населення немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm опублікували унікальну аерофотозйомку вторгнення російських колон на територію окупованої частини Луганської області із зазначенням точних координат на місцевості.