RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археолог-любитель знайшов печатку "намісника Христа": фото

Археолог-любитель на ім'я Енді Бассет за допомогою металошукачів виявив на зораному полі в Великобританії печатку Папи Римського, вік якої, імовірно, становить близько 700 років.

Про це повідомляє The Catholic Universe.

Унікальний артефакт був знайдений в графстві Шропшир. Примітно, що він виявився ювілейним 1,5-мільйонним археологічним об'єктом, які на території Британії знаходили археологи-аматори. Відповідно до "Закону про скарби" від 1996 року, такі "шукачі" повинні повідомляти про всі знахідки місцевим коронерам.

Печатка знаходиться в хорошому стані. Вона виготовлена зі свинцю і нагадує монету. Експерти вважають, що артефакт належав Папі Римському Інокентію IV, чиє папство почалося в 1243 році. Він використовував печатку як для політичних цілей, так і для релігійних потреб.

За словами Пітера Рівілла з Британського музею, печатка могла виявитися в Шропширі тому, що Папа намагався заручитися підтримкою короля Генріха III в його домаганнях на Сицилію.

Є й інша версія, згідно з якою Папа Римський міг послати лист зі своєю печаткою якісь багатій і впливовій людині. Подібне практикувалося в середні віки. Багата людина могла пожертвувати церкві велику кількість грошей в обмін на порятунок своєї душі. По суті, так купувалося звільнення від чистилища.

"Ми не знаємо, кому саме він надіслав листа, - говорить Пітер Рівілл. - Ми лише знаємо, що це свинцева печатка".

Нагадаємо, в Ізраїлі археологи зробили несподіване відкриття - знайшли наскельні гравюри на чотирьох дольменах - гігантських похоронних спорудах.