RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вперше за 12 років на острів Зміїний приземлився вертоліт прикордонників: ефектне відео з кабіни пілотів

Два екіпажі вертольотів Мі-8 Держприкордонслужби України отримали допуски для польотів над морем і здійснили повітряний моніторинг з приземленням на острові Зміїний.

Про це повідомили в прес-службі ДПСУ, опублікувавши фото і відео історичного польоту.

Політ вертольота Мі-8 Харківської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби України було здійснено в четвер, 9 липня, за маршрутом "Одеса - Територіальне море України - о. Зміїний - Вилкове - Одеса". Під час моніторингу прикордонники оглянули 2400 кв.км. Акваторії і виконали 4 посадки на вертолітному майданчику острова Зміїний і 3 посадки на майданчику в Вилково.


За останні 12 років це був перший повітряний моніторинг з використанням вертольота прикордонників. Після модернізації гвинтокрилих машин такі польоти стали безпечними.

"Відтепер в разі необхідності провести повітряний моніторинг, доставити на острів вантажі або персонал, або провести медичну евакуацію - екіпажі і вертольоти готові", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше корабельно-катерна тактична група Маріупольського загону Морської охорони на чолі з КРМО "Донбас" спільно з катерами ВМС ЗС України провела бойові навчання, відпрацьовуючи елементи протидії десанту на узбережжі Азовського моря.