RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені показали, які прикраси носили первісні люди

Вчені вивчили мушлі, які були виявлені під древніми похованнями в печері Кафзех в північній частині Ізраїлю, їх більше 120 тисяч років тому доісторичні люди нанизували на мотузку, щоб носити на шиї.

Про це повідомляє CNN .

"Це - одні з самих древніх прикрас, створених людьми", - стверджує провідний автор дослідження з Тель-Авівського університету доктор Даніелла Бар-Йосеф Майер.

Вчені помітили на мушлях з поховань дірочки і подумали, що, ймовірно, вони зроблені людськими руками спеціально для створення намиста.

Щоб підтвердити свою здогадку, дослідники відтворили процес використання прикрас, який був знайомий і древнім людям.

Даніелла Бар-Йосеф Майер розповіла також, що на знайдених бусинах вона виявила залишки вохри. Це дозволяє припустити, що мушлі фарбували природним барвником.

За словами дослідників, люди, які робили прикраси з цих черепашок, - представники Homo Sapiens. Вони були мисливцями і збирачами. Але, як показало дослідження, займалися й іншими видами діяльності, про які далеко не все відомо.

За словами доктора Бар-Йосеф Майер, намиста, ймовірно, вказували на певний статус того, кому вони належать. А, можливо, на їх переконання або групову приналежність.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Ізраїлі археологи зробили несподіване відкриття - знайшли наскельні гравюри на чотирьох дольменах - гігантських похоронних спорудах.